Blog > Komentarze do wpisu
Parówkowa mumia


Parówkowa mumia to kolejna propozycja na pyszną przekąskę z ciasta francuskiego, a jej wykonanie jest tak proste, że maluchy chętnie pomogą w przygotowaniu:)

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 10 cienkich parówek, sałata, ketchup

Ciasto dzielimy na 10 części, a każdą z nich na paseczki o szerokości 6-8 mm. Parówki obieramy z osłonek i owijamy paseczkami z ciasta francuskiego, tak aby cała parówka była zakryta, z wyjątkiem małej szpary na oczy. Mumie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy na złoty kolor ok. 15 min. Podajemy z sałatą i ketchupem. Smacznego!


Serdecznie zapraszamy na naszą nową stronę Dziecijedza.com



poniedziałek, 19 września 2011, gukinga

Polecane wpisy

Komentarze
russkaya
2011/09/19 19:30:13
Nie tylko dzieciom by się spodobały :D Mój Facet też by się na nie rzucił :)
-
2011/09/19 22:01:44
bo faceci to takie duże dzieci;)
-
mamosfera
2011/09/20 08:48:52
Gdy widzę tytuł nowego przepisu zawsze jestem niesamowicie ciekawa, co się pod nim kryje:) Jak później zaglądam to zawsze jestem niezwykle zaskoczona!

Jesteś niesamowita....już się nie mogę doczekać kiedy mój synek będzie mógł jeść takie cuda.

A parówkowa mumia jest po prostu rewelacyjna!!! :D

pozdrawiam ciepło :)



-
2011/09/20 13:28:38
bardzo dziękuję za słowa uznania, jest mi bardzo miło dzielić z Wami tymi przepisami:)